Mesimummide rühma talvematk

23. jaanuaril seadsid Mesimummide rühma lapsed oma sammud talvisele matkarajale. Tuli olla tähelepanelik, et märgata kõikjal talve tunnuseid. Peatuti ja uuriti neid ka lähemalt: imetleti jääpurikaid, katsuti kohevat lund, võrreldi igihaljaid ja raagus puid, vaadeldi lumel loomajälgi ja tehti ka ise jälgi. Teekond oli tähistatud seitsme kontrollpunktiga, mille asukohad pidid lapsed orienteerumiskaardi abil üles leidma. Iga punkt oli tähistatud ühe eesti metslooma pildiga, kelle lapsed pidid ära tundma ja teadma, kes neist magab talveund. Seejärel tuli õigesti vastata talveteemalistele küsimustele, misjärel leidsid lapsed peaaegu igast kontrollpunktist, va talveunes looma(piltide) juurest neile juba tuttavaid tähti. Matka lõpus laoti üheskoos nuputades tähtedest kokku sõna, mis tähistab meie Eestimaa külma aastaaega – TALV.

Õpetajad Signe ja Käthlin

 

 

Rubriigid: Info. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.